Vlasnik jedne poznate zadarske konobe svakog leta ima isti problem. Treba mu pet kuvara u sezoni, a ne može naći ni jednog iako je startna plata kod njega hiljadu evra. Iako je Zadar turistički grad, iako u gradu postoji Turističko-ugostiteljska škola koja svake godine “proizvede” od 20 do 30 kuvara – niko ne želi da radi kao kuvar, pa čak ni oni koji su se za to školovali.
“Uvek je problem naći kuvara, to je stalno tako, nije to ništa novo. Ja sam se nekako pokrpio, ali nije lako naći kuvare jer mladi ljudi ne žele da radi iako je to dobro plaćen posao. Ali to je težak posao, odnosno zanimanje u kom mora da se radi, nema šetanja po gradu. Mladi ljudi danas ne žele da rade, svi bi želeli da budu ekonomisti, direktori, pravnici”, kaže vlasnik poznate zadarske konobe Karlo Mihić.
“Uvek je problem naći kuvara, to je stalno tako, nije to ništa novo. Ja sam se nekako pokrpio, ali nije lako naći kuvare jer mladi ljudi ne žele da radi iako je to dobro plaćen posao. Ali to je težak posao, odnosno zanimanje u kom mora da se radi, nema šetanja po gradu. Mladi ljudi danas ne žele da rade, svi bi želeli da budu ekonomisti, direktori, pravnici”, kaže vlasnik poznate zadarske konobe Karlo Mihić.
Objavi komentar